اثرات نوشیدن چای با میوه ها و خرما



به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، چای و قهوه از نوشیدنی های پرطرفدار در تمام کشورهای دنیا هستند که خیلی ها آن ها را با طعم شیرین دوست دارند، ما ایرانی ها هم عادت داریم چای را با شیرینی بنوشیم. اما همانطور که می دانیم شکر ناسالم است و باعث آلزایمر، پوسیدگی دندان، دیابت و سایر بیماری ها می شود.

بیشتر بخوانید:

برخی افراد به جای شکر از خرما و میوه استفاده می کنند. خرما، میوه ها و انجیر حاوی مقدار زیادی قند فروکتوز هستند که برای بیماران دیابتی مضر نیست.

یعنی به راحتی جذب بدن می شود اما کالری این چیزها مانند شکر است یعنی به ازای هر گرم مصرف ۴ کیلو کالری انرژی به بدن می رسد پس مصرف زیاد مانند شکر وجود دارد. آسیب به بدن

وزن هر حبه قند حدود ۳ گرم است، اگر فرض کنیم که هر گرم شکر ۴ کیلو کالری انرژی می دهد، انرژی دریافتی بدن با خوردن ۳ حبه قند برابر با ۱۲ کیلو کالری است، در حالی که برخی افراد ترجیح می دهند چای خود را با خرما بنوشند. میوه های عصبانی، انجیر و غیره، کالری دریافتی آنها برابر با ۵۰-۶۰ کیلو کالری است.

برخی از کارشناسان معتقدند خرما و توت را نباید همراه با چای مصرف کرد، زیرا قند این مواد در تماس با آب داغ یا چای داغ جذب بدن می شود اما انرژی آنها در دسترس بدن قرار نمی گیرد و فواید آنها از بین می رود.

البته این نظریه نیاز به تخصص بالایی دارد و از نظر علمی ثابت نشده است زیرا قند موجود در خرما، میوه ها و انجیر بیشتر از فروکتوز است که یک قند طبیعی است و در صورت جذب برای بدن بی ضرر است. البته در مصرف این غذاها باید اعتدال را رعایت کرد زیرا کالری بالای آنها باعث افزایش وزن و چاقی می شود.

از طرفی اگر قند موجود در خرما با تماس با آب داغ و چای جذب بدن شود، باید این سوال را مطرح کرد که چه مقدار کالری از مواد قندی به دست می آید و بدون آن منبع انرژی است؟ جذب بدن می شود، اما انرژی آن جذب نمی شود؟

این فرض را می توان به راحتی رد کرد. برای تهیه شیره خرما، شیره انجیر، شیره توت و شیره انگور که حاوی تمام ویتامین ها و مواد معدنی خود میوه ها است، از روش جوشاندن و تمیز کردن میوه ها استفاده می شود. جوشاندن مواد مغذی خرما و سایر مواد را در آب آزاد می کند که با غلیظ کردن این آب به شیره مقوی تبدیل می شود.

البته کارشناسان معتقدند بهترین نوع شیره در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه تهیه می شود و به دلیل از بین رفتن مواد مغذی آن به نقطه جوش نمی رسد و به همین دلیل شیره خرمای صنعتی را توصیه می کنند که در دمای ۶۰ درجه تهیه شود. ۶۵ درجه.

سوال دیگری که وجود دارد این است که افرادی که چای با خرما می نوشند آیا چایشان سرد است یا چای خیلی داغ را ترجیح می دهند؟

معمولا بزرگسالان چای داغتر را در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه می نوشند که نمی تواند مواد مغذی مهم خرما را از بین ببرد. البته این موضوع نیاز به تحقیق و بررسی بیشتری دارد.

بزرگسالان در شرایط عادی و معمولی چای را با دمای بالاتر در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه می نوشند که این دما نمی تواند باعث از بین رفتن مواد مغذی خرما در هنگام مصرف خرما و چای شود.

بهترین گزینه استفاده از میوه های خشک به جای شکر، خرما و میوه است که انرژی لازم را برای بدن تامین می کند و به سلامت بدن آسیب نمی رساند.

انتهای پیام/