فواید سس گوجه فرنگی را بشناسید



به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سس کچاپ یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین سس های دنیاست که یکی از سس های کم کالری و مرغوب به حساب می آید.

بیشتر بخوانید:

سس سس کچاپ (به انگلیسی: Ketchup) یا سس گوجه فرنگی یکی از محبوب ترین سس ها برای تهیه ساندویچ، پاستا و پاستا، غذا و … است. سس کچاپ از گوجه فرنگی تهیه می شود و به طور کلی در دو نوع گرم و شیرین فروخته می شود.

مواد اصلی سس کچاپ شامل گوجه فرنگی، سرکه، نمک، فلفل و ادویه جات است.

سس کچاپ چاشنی است که در تمام آشپزخانه های دنیا یافت می شود و در بسیاری از دستور پخت ها به عنوان یکی از قدیمی ترین سس های دنیا استفاده می شود. در مطلب بعدی خواص این سس خوشمزه را با شما در میان می گذاریم.

سس کچاپ کم کالری

سس های سس کچاپ شیرین نشده کالری بسیار کمی دارند و می توانید بدون نگرانی از آنها در رژیم کاهش وزن استفاده کنید. در واقع مراقب سس کچاپ شیرین باشید، این سس ها پرکالری هستند و به دلیل وجود شیرینی در ترکیبشان، شما را زودتر گرسنه می کنند و بیشتر می خورید.

هر قاشق سس کچاپ داغ حاوی ۱۵ کالری است که نصف کالری سس خردل است و در مقایسه با سس مایونز که ۱۰۳ کالری در هر قاشق دارد، انتخاب بهتری به حساب می آید.

سس کچاپ نشاسته ای

سس کچاپ بدون شکر کربوهیدرات کمتری دارد، اگر می خواهید کالری پاستا را کاهش دهید، به جای استفاده از سس پنیر و خامه به جای سس کچاپ.

سس کچاپ کم چرب

اگر رژیم غذایی کم چرب دارید، سس کچاپ یکی از بهترین انتخاب ها برای شماست زیرا بدون چربی است و طعم مطبوعی به غذاها می دهد. افزودن سس کچاپ به ماهی سرخ شده، مرغ آب پز و… می تواند طعم این غذاها را بهتر کند.

سس کچاپ سرشار از آنتی اکسیدان است

گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان لیکوپن است که نقش بسیار مهمی در محافظت از سلول های بدن و جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی و مبارزه با اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن و استرس اکسیداتیو دارد. از سوی دیگر، ثابت شده است که لیکوپن برای کاهش کلسترول بسیار مهم است. میزان لیکوپن در سس گوجه فرنگی غلیظ بسیار بالا است و به همین دلیل نقش مهمی در سلامتی دارد.

با سس کچاپ خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهید

همانطور که در بالا گفتیم لیکوپن موجود در سس کچاپ خاصیت ضد سرطانی دارد و یکی از سرطان های مهمی که با استفاده از سس کچاپ می توانید با آن خداحافظی کنید سرطان پروستات است.

بهبود بینایی با سس کچاپ

سس کچاپ حاوی ویتامین A است که به بهبود بینایی کمک می کند. این ویتامین از دژنراسیون ماکولا در سنین بالا جلوگیری می کند و از نابینایی جلوگیری می کند.

با سس کچاپ قدرت باروری مردان را افزایش دهید

مطالعات انجام شده در مورد لیکوپن در سس کچاپ نشان می دهد که این ماده باعث افزایش کیفیت و کمیت اسپرم در مردان و در نتیجه افزایش باروری در مردان می شود.

کاهش کلسترول و بیماری های قلبی

محتوای کم کالری و چربی سس کچاپ و محتوای بالای لیکوپن باعث کاهش سطح کلسترول خون و بهبود سلامت قلب می شود. لیکوژن می تواند از اکسید شدن چربی در رگ های خونی جلوگیری کند و از تصلب شرایین و انسداد رگ های خونی جلوگیری کند.

بر اساس مطالعات منتشر شده در هاروارد، زنانی که سطح لیکوپن در خون آنها بیش از ۵۰ درصد است کمتر در معرض خطر بیماری قلبی هستند.

سلامت و زیبایی پوست

سس گوجه فرنگی خوشمزه می تواند با آسیب رایگان به سلول های پوست مبارزه کند و از پیری زودرس پوست جلوگیری کند.

از آنجایی که سس کچاپ حاوی مقدار زیادی ویتامین C است، باعث شادابی و تمیزی پوست می شود.

مضرات سس کچاپ

اگرچه کچاپ فواید زیادی دارد، اما استفاده بیش از حد مجاز نیست.

دو ماده خطرناک سس کچاپ نمک و شکر هستند. هر قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی حاوی ۴ گرم شکر و ۱۹۰ میلی گرم سدیم است، بنابراین مصرف ۸ قاشق غذاخوری سس کچاپ نیاز روزانه به سدیم را تامین می کند.

سس کچاپ شیرین سرشار از شکر است و روزانه ۴ تا ۵ قاشق چایخوری از آن قند را تامین می کند.

اگر نگران مصرف شکر و نمک هستید یا از رفلاکس اسید معده، سوزش سر دل یا آلرژی غذایی رنج می برید، مراقب سس کچاپ باشید.

منبع: سایت خبری بیتوته

انتهای پیام/